Wat is Mantelzorgondersteuning?

Mantelzorgconsulenten

De mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorg ondersteunen de mantelzorger door het geven van informatie en advies en het ondersteunen bij het organiseren van zorg en hulpverlening voor diegene waarvoor zij zorgen. Daarnaast denken wij ook mee hoe de mantelzorger zijn eigen grenzen kan bewaken en zijn of haar eigen leven kan combineren zonder zichzelf voorbij te lopen.

Ondersteuning op maat

Het Steunpunt Mantelzorg biedt ondersteuning op maat. We kijken naar de individuele situatie van elke mantelzorger en sluiten daar onze begeleiding op aan. Door het op maat ondersteunen van mantelzorgers willen wij ervoor zorgen dat zij op hun eigen wijze kunnen zorgen voor hun naaste, hier voldoening uit halen en dit vol kunnen blijven houden. Samen maken we de verbinding tussen formele en informele zorg.

Werkgebied

Het Steunpunt Mantelzorg werkt onafhankelijk en laagdrempelig en werkt nauw samen met de gemeenten Deventer, Hardenberg, Ommen, Staphorst en Raalte. Daarnaast onderhouden wij ook goede contacten met zorgorganisaties, huisartsen en andere hulpverleners die een rol kunnen spelen in de zorg voor een naaste en verwijzen waar nodig hierna door. Steunpunt Mantelzorg is lid van de landelijke belangenorganisatie voor mantelzorgers MEZZO.

Aanmelden

Als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten kun je je hier vrijblijvend bij ons aanmelden. Je ontvangt dan drie keer per jaar ons magazine “Wijland” en tevens uitnodigingen voor bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten en respijtactiviteiten.

Wilt je weten welke ondersteuning in jouw gemeente wordt geboden klik dan hieronder op de betreffende gemeente