Geslaagd programma Week van de mantelzorg Deventer

Geslaagd programma Week van de mantelzorg Deventer

In Deventer is er dit jaar voor gekozen om in plaats van een Dag van de Mantelzorg op 10 november, de mantelzorger extra in het zonnetje te zetten door een Week van de mantelzorg te organiseren. Deze week, van 8 t/m 12 november 2021, was georganiseerd met diverse activiteiten waaruit alle mantelzorger een keuze konden maken.

De keus was divers, van ontspanning, ontmoeten of geinfomeerd worden.

De week begon met de workshop mindfulness, even helemaal zen worden maar ook tips meenemen om het thuis toe te passen. Of toch liever een bloemstuk maken met een knipoog naar de kerst of een biertje proeven bij een bierproeverij. Voor mantelzorgers die meer wilden weten over omgaan met dementie, was er in samenwerking met het Alzheimercafe Deventer, een workshop georganiseerd met praktische tips en handvatten. Mantelzorger werden in een theatervoorstelling meegenomen in het leven van twee mantelzorgers. Herkenbare items kwamen kwamen hier naar voren waar in kleine groepjes over nagepraat is. Voorafgaand aan deze avond werd de zaal toegesproken in een video presentatie door wethouder Rob de Geest. In deze toespraak uite hij zijn waardering voor de mantelzorgers en bedankte hen voor de grote inzet die zij vaak dagelijks leveren. De week is afgesloten met activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers. Deze mantelzorgers zijn naar de bioscoop geweest en hebben een leuke film gezien.

We kijken terug op een mooie week met een divers aanbod en uit de reacties van de deelnemende mantelzorgers was de week zeer geslaagd!

« Terug naar overzicht